Trio-ul Studentesc care Intregeste Echipa de Social Media a Sport Business Chain

Un interviu fresh cu 3 tineri ambitiosi, hard-working si dornici sa creeze un impact pozitiv in industria sportului romanesc. Super pasionati de marketing sportiv, Ana Maria, Ana-Maria & Gabriel sunt studentii care fac parte din echipa de social media a Sport Business Chain.

Over to them now!

Hello, Anelor & Gabriel! Povestiti-ne putin despre voi, cei din echipa de social media a conferintei Sport Business Chain.

A: Mă numesc Ana Maria Păcurar și sunt pasionata de tot ceea ce înseamnă domeniul marketingului, mai ales marketingul sportiv. Experiența acumulată în stagiul de practică de la secția de volei masculin Steaua București m-a determinat să-mi îndrept atenția spre industria marketingului sportiv. Consider că implicarea în proiectul Sport Business Chain este o oportunitate de a dovedi clar nevoia unor astfel de conferințe pentru dezvoltarea industriei sportive.

 

A-M: Hello! Eu sunt Ana-Maria Crânguș, am 22 de ani și, așa cum bine ați spus și voi, fac parte din echipa de social media a conferinței SBC 2018. Pe lângă această frumoasă colaborare, mă ocup, împreună cu Ana și alte două colege, de promovarea formației masculine de volei Steaua București, fiind deja la al treilea sezon petrecut alături de clubul bucureștean. Participarea în cadrul proiectului m-a ajutat să descopăr marketingul sportiv şi posibilităţile uriaşe de dezvoltare ale acestui domeniu, dar şi provocările pe care le presupune.

 

G: Mă numesc Gabriel, de 2 ani studiez Marketing, iar de o viață sunt pasionat de industria sportului. În ultimul an am fost Intern pe poziția de Social Media Manager la Clubul CSA Steaua, în cadrul secției de Polo. Încercările, reușitele dar mai ales eșecurile din perioada petrecută acolo m-au motivat să continui să îmi urmez visul în această industrie. Ajungând acum să colaborez cu Teo, Cosmin și cele 2 Ane în acest proiect frumos ce poate pune bazele unui sport dezvoltat și modern în România.

 

Care este visul vostru in materie de cariera?

A: Vreau să fiu implicată într-un mediu la care ma pot dezvolta continuu și în care pot lăsa un impact pozitiv în comunitate.

A-M: Îmi doresc să fac parte dintr-o echipă care se implică în dezvoltarea domeniului sportiv,  provoacă zi de zi, îmi

G: Cum am spus și mai sus, îmi doresc în continuare să lucrez în sport, să pun umărul la dezvoltarea și actualizarea acestuia le cerințele de astăzi.

 

Care sunt cele mai mari provocari pe care le-ati intalnit lucrand in marketing sportiv?

A: Lipsa unui buget adecvat pentru departamentul de marketing al cluburilor/echipelor. Strategiile pentru construirea unui brand al cluburilor sportive sunt ineficiente sau chiar inexistente.

A-M: Pe lângă problema bugetului amintită de Ana, principala piedică pe care am avut-o este  lipsa marketingului sportiv în sine din țara noastră. Mult prea puține echipe se preocupă de aspectul promovării propriei imagini, iar numărul oamenilor care se implică în acest domeniu lasă de dorit.

G:  Subscriu la cele scrise de A. Lipsa unui buget, dar mai ales lipsa de viziune, ne mai vorbind de o strategie clara pe termen lung, duc la o subdezvoltare și o subfinanțare a cluburilor sportive de orice fel din România, ceea ce duce la lipsa performanțelor.

 

Revenind la acest voluntariat pe care il faceti la Sport Business Chain, care va este motivatia si ce va doriti sa obtineti din experienta aceasta?

A: În acest proiect mă motivează oamenii implicați deoarece împărtășim numeroase valori în ceea ce privește dezvoltarea sportului românesc. Din această experiență sper ca se va dovedi eficiența dezvoltării unor astfel de proiecte în industria sportului românesc.

A-M: Motivația vine de la sine când ești în echipă cu persoane care își doresc atât de mult să schimbe în bine fața sportului și business-ului sportiv est-european. Provocarea nu este deloc simplă, dar am încredere că impreuna putem aduce un plus de valoare in domeniul care ne pasioneaza pe toti.

G: Sunt motivat de oportunitatea de a lucra cu niște oameni excepționali. Îmi doresc sa cunosc cât mai multă lume din această industrie și cel mai important îmi doresc ca acest eveniment sa iasă mai bine decât ne putem noi imagina și împreună să punem bazele viitorului dezvoltării sportului din Europa de Est.

 

Ce speaker va doriti sa intalniti cel mai mult?

A:  Fiecare speaker are o experiență impresionantă în această industrie, de la care putem învăța ceva practic și adaptabil în mediul nostru sportiv.

A-M: În mod firesc, nu mă pot limita la un singur nume. Acești oameni reprezintă o reală inspirație pentru cei aflați la început de drum în acest domeniu.

G: Diego Valdes, George Ogăraru, Adrian Stores… de fapt, pe toți, nu aș avea cum să spun ca îmi doresc să îl întâlnesc pe unul mai mult decât pe celălalt. Cu toții sunt oameni cu reușite, adevărați influenceri din această industrie.

 

Din punctul vostru de vedere, ce club sportiv din Europa de Est …

  • Are cea mai buna strategie de social media?

A:                     Galatasaray SK

A-M:               Beşiktaş JK

G:                    Universitatea Craiova

 

  • Investeste strategic in dezvoltarea sustenabila a propriei academii sportive?

A:                    Viitorul Constanța

A-M:              Viitorul Constanţa

G:                    Viitorul Constanta

 

  • Are campanii frumoase de fan engagement?

A:                    Universitatea Craiova

A-M:              Universitatea Craiova

G:                    CSA Steaua Volei

 

  • Reuseste sa dezvolte relatii de lunga durata cu sponsorii si implicit sa primeasca sponsorizari considerabile?

A:                    CSM București

A-M:              CSM Steaua Eximbank

G:                   Universitatea Cluj

 

Care este mesajul vostru catre cei care nu s-au hotarat inca sa participe la conferinta #SBC2018?

A: Este o șansă unică de a fi alături de un proiect ce va contribui la dezvoltarea sportului în România și  Europa de Est.

 

Asa ca alaturati-va pe 28-30 septembrie la Domeniul Stirbey sa faceti parte din editia inaugurala a conferintei de business sportiv si networking Sport Business Chain. Agenda evenimentului o gasiti aici: https://sportbusinesschain.com/buy-tickets/! 🙂

Teodora Busurca

Leave a Comment